Întoarce-te, române!

Pentru că a devenit deja tradiție ca ROM să sărbatorească 1 Decembrie, în 2014 am ieșit din nou pe net, fluturând tricolorul. În anul acesta însă, cineva lipsea de la Marea Adunare. Mii de români scriau „La mulți ani, România!” cu dor de casă, de la mii de kilometri distanță. Așa că ne-am gândit: ce-ar fi să punem la cale un plan de aducere înapoi?

Împreuna cu oamenii dragi ai românilor plecați în străinătate am organizat un complot: pe întoarceteromâne.ro oricine putea să facă un filmuleț lacrimogen care să-i amintească prietenului plecat în afară cât de bine e acasă. Șantaj emoțional, ce mai. Și pentru că era nevoie și de argumente raționale, împreună cu REVIRO, agenție de recrutare, le-am arătat românilor că s-au îmbunătățit lucrurile pe piața locurilor de muncă de la noi și acum au la ce să se întoarcă. Așa că pe același întoarceteromâne.ro, frații noștri plecați au putut să intre în contact cu un consultant care să-i ajute să-și găsească un job bun în România.

Aproape 2000 de români au făcut parte din operațiunea de convingere și de 1 Decembrie imnul lor de drag și dor a fost ”Întoarce-te, Române!”